Over ons

Welkom op de website van Balderbusse Boxers Roswinkel !!

Wij zijn Hans en Alice en we wonen samen met onze kinderen en onze honden in het mooie Drentse plaatsje Roswinkel onder de rook van Emmen. In 1997 is Hans begonnen met het fokken van boxers. En sindsdien doen we dit al vele jaren met heel erg veel plezier! Wij fokken meestal zo ongeveer 3 nestjes per jaar.

In de achterliggende jaren hebben we geprobeerd om steeds een stapje dichterbij de “ideale” boxer te komen in ons fokprogramma. Hierbij staat gezondheid voorop, al onze honden zijn dan ook getest op HD (heupen), Hart (officiĆ«le echo-doppler bij de cardioloog) en (jeugd) Spondylose.

De ideale boxer is, in onze ogen, een gezonde boxer die zo dicht mogelijk de rasstandaard benadert en daarbij een fantastisch en typisch “boxer”karakter heeft. In de rasstandaard staat het karakter van de boxer uitgebreid beschreven:

Het karakter van de Boxer is van het grootste belang en verdient onze speciale aandacht. Zijn aanhankelijkheid en trouw ten opzichte van zijn baas en zijn gezin en zijn waakzaamheid en onverschrokkenheid als verdediger en beschermer zijn van oudsher beroemd. Hij is betrouwbaar in het gezin, maar wantrouwend tegenover vreemden. Hij heeft een vrolijk en vriendelijk temperament bij het spel maar een angstaanjagend als het hem ernst is. Zijn intelligentie en volgzaamheid, zijn tevredenheid en reinheid maken hem tot een fijne gezins- en gezelschapshond. Zijn karakter is joviaal, niet vals of achterbaks, zelfs tot op hoge leeftijd.

Omdat we het karakter zo belangrijk vinden hebben ook bijna al onze honden de, in Duitsland en voor de honden die na 01-01-2017 geboren zijn ook in Nederland verplichte, fokgeschiktheidstest (ZTP) gedaan.

Naast het fokken van boxers hebben we nog een grote gezamenlijke passie en dat is de hondensport. U kunt ons en onze honden dan ook gemiddeld 3 keer per week op het trainingsveld vinden. Sinds oktober 2013 hebben we ons eigen trainingsveld dichtbij huis in Nieuw Weerdinge. Op dezelfde locatie bevindt zich ook onze Hondenschool TeamPlay waar we een heel afwisselend lesprogramma aanbieden voor honden van alle leeftijden.

Rest ons te zeggen: heel veel plezier op onze website en wellicht tot ziens!

Hans en Alice